Tuinmannen

Geld, groen en gemeente-zijn

Niemand die hen ziet, of toch wel?

Niemand die hen hoort, tenzij je er toevallig ook bent op woensdag of op zaterdag.

Wil je hen zien, dan moet je er op tijd uit…

De tuinmannen! Ze laten zich door niks en niemand uit het veld slaan. In de winter dik ingepakt, in de zomer met handenvol viooltjes en in het najaar gewapend met bladblazers. Iedere week zijn ze er en werken ze eendrachtig. Met tussendoor even pauze, even een moment voor een bakje koffie, een praatje en gezelligheid. Om daarna weer voortvarend aan de slag te gaan. Want het gras moet gemaaid, het onkruid gewied en de bomen en struiken gesnoeid. Een hele klus, want alles bij elkaar bieden de tuinen rondom de kerk en het Bethelhuis zo’n … m2 aan groenverzorging.

En dat blijkt in de praktijk geen klusje dat je even klaart. Het vraagt om zorg en aandacht, maar ook kennis is onontbeerlijk. Want wat moet wanneer gesnoeid en hoe zorg je ervoor dat het gras ook gras blijft en niet verandert in een donzig mostapijt? De trouwe inzet van deze tuinmannen verdient veel waardering en complimenten. Zonder dat iemand er achteraan hoeft, ligt de entree en directe omgeving van de kerk er altijd netjes en verzorgd bij. En dankzij deze groep vrijwilligers wordt er toch maar mooi geld bespaard. Veel geld. Die rekensom had ons oudste gemeentelid, br. Arris Hardeman van de Pr. Bernhardlaan, al snel gemaakt. Hij is ooit de initiatiefnemer geweest en gewoon begonnen. Alleen. Met harken, schoffelen en maaien. Het duurde niet lang of er kwam versterking. En sindsdien is het zo gebleven. Een prachtig voorbeeld van samen kerk zijn. Wie spontaan zin krijgt om mee te doen, kan zich melden bij br. Geurt van de Weerd! Vele handen maken licht werk!