Retraite kerkenraad 2019

We kijken terug op een inspirerende retraite waarin we als kerkenraad en werkers wegen hebben gezocht om in de kerk van morgen een getuige te zijn van onze Heer en zo vanuit zijn kracht de gemeente te leiden.
Het is bijna traditie geworden: in het laatste schoolvakantieweekend bezinnen de kerkenraad en de kerkelijk werkers zich op het nieuwe werkseizoen. Thema dit jaar was: DE NETTEN VOL.
De BBQ op vrijdag heeft gezorgd voor een goed gevulde maag en tijd om elkaar te ontmoeten.
Het avondprogramma is gevuld door Jurjen ten Brinke van Hoop voor Noord in Amsterdam. Hij neemt ons vanuit Joh 21 mee door verschillende bootverhalen en leert ons dat vaste structuren een rem kunnen zijn. Als je je biddend en luisterend openstelt voor onverwachte dingen komt er soms verrassende zegen.
Na het verzorgde 8.00 uur-ontbijt starten we de zaterdag met een moment van bezinning. Doen we de goede dingen in het Koninkrijk van onze God en doen we die dingen dan ook goed.
Erika Starreveld neemt ons daarna mee vanuit de vraag: Waarom willen we morgen nog kerk zijn? De waaromvraag staat de rest van de dag centraal en moet bij alles als eerste gesteld worden.
De broodjes gezond en de krentenbollen die klaar staan om 12.15 uur smaken ons goed.
Een moment van ontspanning wordt door Mark verzorgd. Sommige gezichten lieten niet alleen ontspanning zien…..
Met frisse moed gaan we aan de slag met het vervolg van ons programma
Om 16.30 uur staan de gezinsleden van de retraitedeelnemers te popelen om gezamenlijk de friteskraam te bestormen.
Dank aan Ronald, Gerdien, Erika en Rudolph voor voorbereiding, uitvoering en leiding van deze dag.
Dank aan Celia, Wim en Hennie die op onnavolgbare wijze de catering verzorgden.
De preek van ds. Jan van Langevelde op zondagmorgen sloot onbedoeld naadloos aan bij de invulling van dit retraiteweekend.