De Bethelkerk Twittert

Oproep voor nieuwe vrijwilligers terminale zorg

Een jaar geleden ging in De Meent en ’t Boveneind een groep vrijwilligers van start met hulp aan terminale patiënten. Ook in De Engelenburgh en D’n Aok kan men inmiddels worden ingezet. Charim verwacht een toenemend aantal hulpvragen. Daarom de oproep:
Wie komt ons team versterken?

Zorggroep Charim werkt als christelijke organisatie vanuit de overtuiging dat God vraagt dat we voor elkaar zorgen en met elkaar leven, in al onze onderlinge verscheidenheid. We hebben er vertrouwen in dat u als lid van een christelijke gemeente zich hierin zult herkennen en dit van harte onderschrijft. Daarom richten we ons juist hier tot u!

Als vrijwilliger bent u aanwezig op momenten dat dit niet mogelijk is voor personeel of familie. Het leven van de patiënt zal er niet door worden verlengd, maar wint wel aan kwaliteit door uw aanwezigheid, aandacht en hulp. Vanuit onze christelijke levensovertuiging mag ook gedaan worden wat bijdraagt aan die kwaliteit, bijv. bijbellezen, een lied zingen, een gebed. Maar evenzeer belangrijk is hulp met eten en drinken, een kort gesprek of gewoon een hand vasthouden.

Voor het trainen van de vrijwilligers werkt Charim nauw samen met de NPV, die al tientallen jaren ervaring heeft op dit terrein. De NPV staat er graag borg voor dat elke vrijwilliger goed toegerust aan de slag kan.

Vragen? Belangstelling ? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onderstaande personen:

Ton Valkenburg (0318-516607, tonvalkenburg47@gmail.com)
Conny Bouter (06-86852968 / connybouter@zorggroepcharim.nl)
Jannie Timmer (06-86830644 / jannietimmer@zorggroepcharim.nl)