Goedemorgen! Welkom! Fijn dat u er bent. Een goede dienst gewenst.

Het zou zomaar kunnen dat u afgelopen zondag in soortgelijke bewoordingen begroet bent bij het binnenlopen van de kerk. Als je de mensen van het welkom-team vraagt waarom ze het leuk vinden om dit werk te doen, hoor je verschillende dingen.

Bijvoorbeeld hoe fijn het is voor mensen die voor het eerst de Bethelkerk bezoeken om eventjes wegwijs gemaakt te worden en zich welkom te voelen.

De deur is dé plek voor een korte ontmoeting. Je voelt je echt onderdeel van een groter geheel. Al leer je mensen niet echt kennen, op een gegeven moment ken je wel héél veel mensen van gezicht!

En als je nu zelf nog niet zo lang lid bent van de Bethelkerk: het welkom heten is een leuke manier om je meer thuis te gaan voelen. Je kunt dan tegen iedereen die je nog niet kent zeggen “goedemorgen/-middag, van harte welkom, ik ken u nog niet geloof ik, maar ik ben zelf ook nog heel nieuw…” zonder je daarvoor te hoeven schamen ;-)

Bovendien ben je op deze manier gestimuleerd (via het rooster) om ook eens naar de andere morgendienst te gaan dan die op jouw favoriete tijdstip, of zelfs naar de middagdienst! Zo ontmoet je mensen die je misschien nog niet zo vaak gezien had.

Het welkomteam heeft altijd plek voor nieuwe medewerkers. Mocht je een keer willen meedraaien of je willen aanmelden, neem dan even contact op met Gerdien Starreveld van het kerkelijk bureau. (kerkelijkbureau@bethelkerk.nl)