De Bethelkerk Twittert

Gastgezinnen gezocht!

Het CJG Veenendaal ondersteunt jeugd en gezin. Hierbij wordt ook het netwerk betrokken als steun. Wanneer er geen of onvoldoende netwerk beschikbaar is biedt het CJG Veenendaal onder andere de mogelijkheid aan om gebruik te maken van de inzet van een gastgezin.
Een gastgezin heeft zelf een stabiele thuissituatie en kan voor een langdurige periode op afgesproken tijden de deur openzetten voor een kind dat het nodig heeft. De frequentie en tijdsduur wordt in onderling overleg afgestemd.
Bij een aanmelding zal er een intakegesprek zijn in de thuissituatie. Daar zal ook de verdere procedure worden uitgelegd. Het gastgezin hoeft geen hulpverleningskennis te hebben, het gaat erom dat ze een veilige en betrouwbare plek kunnen bieden.
Het CJG biedt coaching aan het gastgezin. Verder vraagt het CJG een VOG aan voor de volwassenen die in een gastgezin wonen. Daarnaast zal er een vrijwilligersovereenkomst worden opgesteld.
Geïnteresseerden kunnen voor vragen of een aanmelding contact opnemen met Kees Kerssies (vrijwilligerscoach van het CJG).
Telefoonnummer 06-40707834 of mail vrijwilligers@cjgveenendaal.nl