Kinderdiensten

Speciaal voor de kinderen

De kinderdienst is een plek waar kinderen op hun eigen niveau kunnen leren uit de Bijbel. En natuurlijk is het kinderwerk ook een plek om andere kinderen te leren kennen en er misschien wel nieuwe vrienden bij te krijgen!

Tijdens de beide ochtenddiensten, dus om 9 en 11 uur, is er voor kinderen van de basisschool een eigen kinderdienst (vroeger heette dit kindernevendienst). Alle kinderen in de leeftijd van 4 tot 12, groep 3 t/m groep 8, zijn van harte welkom.

Samen beginnen

Kinderen nemen met hun ouders plaats in de kerk. Het eerste gedeelte van de kerkdienst vieren we met z’n allen. Er is een speciaal moment gericht op de kinderen zodat ze merken dat ze er helemaal bij horen.

Voordat de overdenking -de preek- begint, gaan de kinderen naar de kinderdiensten in de zalen van de kerk. Want voor kinderen is de kerkdienst best wel lastig te begrijpen en soms ook een beetje lang.

De kinderen komen weer terug naar de kerk voordat de collecte begint. Daarna volgen nog een lied en de zegen.