CU-programma

Het jeugdwerk in de Bethelkerk heeft als missie: jongeren helpen Jezus te zoeken, te zien en zichtbaar te maken. We willen als kerk een plaats zijn waar jongeren welkom zijn en gezien worden. Verder is het goed als jongeren elkaar ontmoeten en vriendschappen opbouwen. We willen vooral ook een plek zijn waar zij ontdekken dat God hen ziet.
Daarom hebben we het 12+jeugdwerk de overkoepelende naam CU (‘See You’) gegeven. Dit betekent: ‘ik zie je’ en ook ‘tot ziens’.

De vier CU-onderdelen

Download hier het jaarrooster van CU (pdf).

CU2learn

Eén keer per twee weken is er CU2learn (voorheen catechisatie). Hier helpen we jongeren ontdekken dat de Bijbel relevant is voor hun leven.

Wanneer is er CU2learn voor wie?

• brugklas: om de week op maandag- of dinsdagmiddag van 16:30-17:15 uur
  • 13 t/m 15 jaar: om de week op maandag- of dinsdagavond van 19:30-20:30 uur
  • vanaf 16 jaar: om de week op zondagmiddag om 17:00 uur

CU2chill

Om de vrijdag is er een baravond in 1st Avenue (een zaal van de kerk speciaal voor de jeugd). Beetje chillen, beetje kletsen, lekker muziekje aan, colaatje drinken, tafelvoetbal en chips eten.

CU@home> bij mentor thuis

Een belangrijke basis van CU wordt gevormd door de mentorgroepjes. De groepjes bestaan uit ongeveer tien jongeren en een mentor(stel) die elkaar maandelijks ontmoeten. Jongeren en mentoren trekken een aantal jaren samen op.

CU4all > met z’n allen

Ongeveer zes keer per jaar is er een jongerenviering waarbij aspecten als muziek, inzet van jongeren, een actueel thema en creatieve vormen een plek hebben.

Er is meer…

Naast deze basis van de wekelijkse activiteit, zijn er een paar extra’s te noemen:

• interessegroepen zoals Dynamiek (voor muziekliefhebbers) en Youth Alpha (jongeren die geïnteresseerd zijn in de basis van het geloof)
  • concreet aan de slag (CU@work) voor anderen bij de Nacht zonder Dak, Zip Your Lip of bijvoorbeeld de jongerenreis
  • sporttoernooien, bowlingavond, zwemmen

Een ‘viergangenmenu’

CU is een totaalpakket, de verschillende activiteiten horen bij elkaar. Vergelijk het met een viergangenmenu; als je alleen de soep en het toetje neemt, dan mis je wat.

CU werkt dus het beste als de jongeren aan alle onderdelen mee doen. In de praktijk betekent dit dat je gemiddeld één avond in de week (afwisselende dagen en inhoud) iets van de kerk hebt.

Meer weten, of vragen over het jeugdwerk voor de 12-plussers? Neem contact op met iemand van het Jeugdteam.

Kijk ook eens op de facebookpagina van CU