Clubs

Kinderclubs

Op vrijdagavond van 18.45 tot 20.15 uur worden in de Bethelkerk clubavonden gehouden, eenmaal in de twee weken. Dit is voor kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 van de basisschool.

Het doel van de clubs is om kinderen over God te vertellen. En om de kinderen buiten de kerkdiensten om ook met elkaar in contact te laten komen. Hierdoor kunnen leuke vriendschappen ontstaan binnen de kerk. Het is voor de kinderen vertrouwd om hun vriendjes en vriendinnetjes die ze op de club hebben ook in de kerk- of kinderdiensten te ontmoeten.

Wat doen we tijdens deze avonden? We beginnen de avond met een gebed. De kinderen worden bij het bidden betrokken: wat houdt hen bezig? in de familie of wat is er in het nieuws geweest? Er wordt een bijbelverhaal verteld, soms met behulp van filmpjes en er wordt gezongen.

Daarna is het tijd voor iets creatiefs.

Twee clubleden vertellen:

Club Kids Together (groep 5 en 6 van de basisschool)

“Hoi ik ben Romy. Ik ga naar Kids Together. We beginnen altijd met het zingen van leuke kinderliedjes, de juf speelt op de gitaar.
Na het zingen luisteren we naar een bijbelverhaal. Daarna legt de juf het verhaal nog een keer uit zodat wij het goed begrijpen.

Dan gaan we bidden om te vragen of de Heere God bij ons wil zijn.

Daarna komt het creatieve gedeelte (vind ik altijd erg leuk!!!). Dit kan een knutselwerkje zijn, maar ook spelletjes en soms een filmavond. Tijdens dit moment krijgen we altijd wat drinken en wat lekkers.

Ik vind het heel leuk op club omdat er ook vriendinnetjes op zitten en het heel gezellig is met de andere kinderen en de leiding.

Groetjes Romy.”

Club De Verspieders (groep 7 en 8)

“Hoi ik ben Amber!

Bij De Verspieders zitten de kinderen van groep 7 en 8. Het is super gezellig, iedereen doet aardig tegen elkaar en dat is gewoon heel leuk. We beginnen met zingen, daarbij gebruiken we een tv om op YouTube leuke opwekkingsliedjes op te zoeken, dan gaan we bidden. Daarna doen we een spel wat met het thema te maken heeft. Dan komt het bijbelverhaal.

Na het verhaal gaan we of een spel doen of iets maken. We hebben ook wel eens een filmavond. Tijdens club krijgen we ook altijd wat te drinken en iets lekkers.

Aan het eind van het seizoen gaan we altijd op kamp ook dat is echt te gek! In stapelbedden, de jongens en de meisjes apart natuurlijk, slapen en leuke dingen doen met leeftijd genootjes.

Ik vind club leuk omdat het supergezellig is en je hebt de allergrootste lol als  je jezelf kan zijn en je je geloof gewoon kan uiten, want dat is hoe je bent op club.

Liefs Amber.”